Duminică, 11 iunie 2017, juniorii pornesc în aventură – o noua ediţie AVENTURA JUNIOR RANGER !
Activitatea se va desfăşura sub forma unei drumeţii în rezervaţia naturală Cheile Turzii.

Activitatea are scop educativ-recreativ şi constă în indeplinirea mai multor probe, cum ar fi orientarea cu busola şi harta pe poteca tematică „Detectivii naturii”, completarea caietului educativ „Junior Ranger” şi parcurgerea unui traseu de escaladă.
La activitate sunt invitate sa participe echipe formate din copii şi tineri, care doresc sa obţină insigna şi certificatul Junior Ranger.
Fiecare echipă va fi însoţită de cel puţin un adult (părinte, profesor) pe toată durata desfăşurării activităţilor.

Participarea este liberă si gratuită !

PROGRAM:

09:00 – 10:00 – Înscriere şi antrenament la orientare (poligon-test)
10:00 – 12:00 – Traseu de orientare pe poteca tematică
12:00 – 13:00 – Completarea caietului educativ „Junior Ranger”
13:00 – 13:15 – Decernarea certificatelor Junior Ranger
13:30 – 16:00 – Traseu de escaladă

Participarea la probele propuse este optionala !

Pentru juniorii cu telefon mobil, am pregatit o aplicatie in care este inclusa si poteca tematica "Detectivii naturii" din Cheile Turzii, unde se va desfasura proba de orientare.
Aplicatia poate fi descarcata de la adresa: www.albamont.ro/JuniorRanger.apk si se poate instala pe telefon cu Android. Descarca aplicatia si incepe aventura !!!

Informaţii suplimentare şi înscrieri:

Junior Ranger POTAISSA (program coordonat de Fundaţia de Ecologie şi Turism “Potaissa”)
Tel. 0744.678674, e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea., web: www.juniorranger.ro, Facebook

stop
/
   powered by ozio gallery


   Activitatea este realizată în cadrul proiectului Descoperă ariile protejate de pe Valea Arieşului, proiect coordonat de Fundaţia de Ecologie şi Turism “Potaissa” şi realizat în parteneriat cu Administraţia Natura 2000 Trascău. Proiectul este finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL Romania, în cadrul componentei Arii protejate a programului Spaţii Verzi.

   “Activităţile educative pentru cunoaşterea şi protecţia naturii contribuie la o mai bună înţelegere a importanţei rezervaţiilor naturale pentru comunităţile locale şi oferă un suport pentru dezvoltare turistică responsabilă. Parcurgerea potecilor tematice oferă posibilitatea unor „lecţii în aer liber” pentru copii sau pur şi simplu o modalitate de a transforma o drumeţie obişnuita intr-o experienţa inedita şi fascinanta.” (Alin Roşca, coordonator proiect)

   Junior Ranger “Potaissa” este un program educativ adresat tinerilor din Turda şi împrejurimi. Prin organizarea de activităţi pentru cunoaşterea şi protecţia naturii şi prin realizarea de poteci tematice, se urmăreşte diversificarea activităţilor educative şi de recreere la nivel local.