A venit vacanta ... incepe Juniori-Vara 2017 !!! Yupyyyy !!!

În perioada Iunie – Septembrie 2017, vor fi organizate mai multe activităţi educative (drumeţii, concursuri, activităţi de observare şi ateliere educative). Activităţile sunt adresate în principal tinerilor din Turda şi din comunele de pe Valea Arieşului, dar şi copiilor şi turiştilor aflaţi în vacanţă în comunele situate în vecinatatea sitului Natura 2000 Trascău.

Citește mai departe...

Duminică, 11 iunie 2017, juniorii pornesc în aventură – o noua ediţie AVENTURA JUNIOR RANGER !
Activitatea se va desfăşura sub forma unei drumeţii în rezervaţia naturală Cheile Turzii.

Activitatea are scop educativ-recreativ şi constă în indeplinirea mai multor probe, cum ar fi orientarea cu busola şi harta pe poteca tematică „Detectivii naturii”, completarea caietului educativ „Junior Ranger” şi parcurgerea unui traseu de escaladă.
La activitate sunt invitate sa participe echipe formate din copii şi tineri, care doresc sa obţină insigna şi certificatul Junior Ranger.
Fiecare echipă va fi însoţită de cel puţin un adult (părinte, profesor) pe toată durata desfăşurării activităţilor.

Participarea este liberă si gratuită !

Citește mai departe...

Ariile protejate de pe Valea Arieşului reprezintă casa a peste 1000 de specii de plante şi animale. Cu răbdare şi în linişte, pe urmele lăsate de animale, cu binoclul la ochi şi cu aparatul de fotografiat în mână, pe cărările Apusenilor sau prin pajiştile de pe dealurile Turzii, poţi descoperi o altă lume şi alte moduri de viaţă. Orice plimbare în natură se poate transforma într-o adevarată aventură, plină de surprize la tot pasul.

Citește mai departe...

„O excursie devine o experienţă doar atunci când este memorabilă !”
În ariile protejate de pe Valea Arieşului trăiesc peste 1000 de specii de plante şi animale. Sunt multe poveşti de spus şi multe comori ascunse în aceste locuri, care aşteaptă să fie descoperite ...

Citește mai departe...

Împreună cu delegaţii din oraşele înfrăţite cu Turda, am avut ocazia de a desfăşura diferite activităţi pe tema conservării şi promovării siturilor Natura 2000, cu scopul de identifica puncte comune de interes şi de a planifica activităţi şi proiecte viitoare.

Citește mai departe...